• To create an
  awareness
  of shared human values.
 • To raise professional
  awareness
  of EFL teachers.

NEWS AND ANNOUNCEMENTS

25.09.2022

ЕЛТАМ МК Вонредно собрание


Поради две испразнети  места во Извршниот одбор, ЕЛТАМ МК Асоцијацијата на наставници по англиски јазик и книжевност на Република Северна Македонија ќе одржи вонредно осбрание на 05.11.2022 година, сабота, со почеток во 12.00 часот во просториите на ООУ „Лазо Ангеловски“, Скопје со адреса на бул. АСНОМ 192, Аеродром, Скопје. Повќе детали на линкот подолу.

23.09.2022

OPEN CALL FOR LOCAL COORDINATORS

ELTAM MK is looking for local coordinators in order to support the work of the current local coordinators in the regions of Prilep, Shtip ad Skopje. We need

 • 1 local coordinator for Shtip,
 • 1 local coordinator for Prilep and
 • 2 local coordinators for Skopje,

all for secondary schools.

If you are interested and would like to apply, find more information below.

23.09.2022

ELTAM MK Elections

Dear members,

We would like to inform you that we are now accepting nominations for two vacant positions in the Executive Board

 • a Treasurer
 • a National Coordinator for Secondary School Competitions

If you are interested and would like to apply, you can find more information below.

31.08.2022

Early bird registration extended until 10th September

https://drive.google.com/file/d/12RrDN6sI2oumuMpq5DL1MBtK5grKSj18/view?usp=sharing

17.08.2022

Second call for speakers at our 2022 conference!

Still want to present at our conference in October ?

Second call for teachers!

Registration open by 10th September 2022

17.08.2022

Meet our PLENARY SPEAKERS for our upcoming conference!

ELTAM MK 12th INTERNATIONAL CONFERENCE Exploring and sharing the art of teaching 8 and 9 October 2022 Hotel Drim, Struga

14.06.2022

12th ELTAM MK CONFERENCE

Dear teachers and partners,

We are happy to invite you to our 12th International ELTAM MK Cоnference - Exploring and sharing the Art of Teaching, which will be held on 8 and 9 October 2022 at Hotel Drim, Struga.

19.05.2022

Информација за државен натпревар!

ИНФОРМАЦИЈА ЗА ДРЖАВЕН НАТПРЕВАР 2022

Почитувани ментори,

 

Ве известуваме дека државниот натпревар по англиски јазик за основните училишта ќе се одржи на 28.5.2022 на две локации, и тоа:

 1. за сите учесници од училиштата од Скопје во ООУ „Круме Кепески“, ул.„Христо Татарчев“ бр.46, Кисела Вода, Скопје;
 2. за сите учесници од училиштата надвор од Скопје во ООУ „Лазо Ангеловски“, Бул.АСНОМ бр.192, Аеродром, Скопје.

 

Ова се должи на огромниот број учесници, преку 880, а  со цел подобра техничка организација.

 

ОдделениеРегистрацијаПочеток на натпреварот
7, 8, 98:30 - 9:3010:00
5, 610:00 - 10:3011:00

 

ВАЖНО: Учениците од 5 и 6 одделение ќе почнат во 11:00 часот, за да може да им се овозможи учество и на оние ученици кои учествуваат на државниот натпревар по природни науки. Тие ученици, доколку дојдат по 11:00 часот ќе бидат примени на натпреварот, но не подоцна од 12:00 часот и ќе може во целост да го решаваат тестот. 

 

13.04.2022

Важно известување!

Почитувани колеги, 

Поради штрајкот организиран од СОНК, ве известуваме дека регионалниот натпревар по англиски јазик ќе се помести за 07.05.2022.

 

Member's area


Please login to see your membership status


Eltam MK Sponsors

Eltam MK Partner Associations